• Sponsors
 • Hulp
 • Helpen
 • Ga terug naar het nieuwsoverzicht

  Certificaat Voedselveiligheid uitgereikt tijdens Vrijwilligersavond

  Certificaat Voedselveiligheid uitgereikt tijdens Vrijwilligersavond

  13-10-2015

  Veenendaal – Maandagavond is door wethouder Arianne Hollander het certificaat Voedselveiligheid uitgereikt aan de Voedselbank in Veenendaal. Deze feestelijke gebeurtenis had plaats tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van de lokale voedsel- en kledingbank. Behalve de vele aanwezige vrijwilligers en de warme betrokkenheid van de Gemeente Veenendaal bij dit heugelijke moment was ook Voedselbanken Nederland vertegenwoordigd door Projectleider Voedselveiligheid Paul Lijnkamp.

   

  Vorig jaar is de Voedselveiligheid van de Voedselbanken op landelijk niveau besproken en besloten om een project te starten voor de meer dan 160 Voedselbanken in ons land. Uitgangspunt is dat de Voedselbanken een optimale veiligheid nastreven van de producten die zij aan hun klanten uitdelen. Eén en ander conform de eisen van infoblad 76 van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). In de loop van de tijd worden alle Voedselbanken bezocht door twee professionele organisaties die de situatie op het gebied van Voedselveiligheid in kaart brengen en advies geven.

   

  “In het voorjaar 2015 is onze voedselbank al doorgelicht door Sensz BV”, zo verteld Henk van Leeuwen, bestuurslid voedselwerving en voedselveiligheid van Voedselbank Veenendaal. We hebben meteen met uitstekende beoordelingen de groene status behaald hetgeen een enorm compliment is aan onze vrijwilligers die zich hier wekelijks voor inzetten en ook voor blijven inspannen. Het betekent namelijk dat we werken conform strakke protocollen en richtlijnen hetgeen nogal wat vraagt van onze vrijwilligers. “We zijn daarom enorm trots op onze vrijwilligers” zo vult voorzitter Kees Huibers aan. “Wij willen onze klanten – al meer dan 200 huishoudens – voorzien van kwalitatief goede en veilige producten en daarbij hoort uiteraard dat wij de maatregelen voor voedselveiligheid en hygiëne in acht nemen”.

   

  De waardering voor de meer dan 125 vrijwilligers stond gedurende de gehele avond centraal zowel bij het informatieve als informele deel van deze 2e vrijwilligersavond van de voedsel- en kledingbank. Ook werd met dankbaarheid stil gestaan bij de betrokkenheid en steun die wordt ervaren van de ondernemers in Veenendaal e.o. via sponsoring en serviceclubacties. Ook het belang van inzamelingsacties voor voedsel en kleding door scholen, kerken en particulieren werd nog eens onderstreept. Zeker het laatste jaar is dat broodnodig geweest om de noodhulp draaiend te houden, zo wordt door het bestuur benadrukt. Ter afsluiting is daarom naast een hartelijk dank voor alle ontvangen steun ook zeker een warme aanmoediging nodig om de voedsel- en kledingbank ook zeker d.m.v. voedsel en kleding te blijven steunen.

   

  Ook meehelpen?
  voedselbankveenendaal.nl
  info@voedselbankveenendaal.nl
  facebook.com/Kledingbank0318
  info@kledingbankveenendaal.nl
  Bank: NL46ABNA0577889745

   

  Op de foto: het certificaat werd uitgereikt door wethouder Arianne Hollander aan de coördinatoren van de voedselbank in aanwezigheid van het bestuur en Voedselbanken NL