• Sponsors
 • Hulp
 • Helpen
 • Ga terug naar het nieuwsoverzicht

  CSV helpt Voedselbank Veenendaal

  CSV helpt Voedselbank Veenendaal

  23-04-2015

  Afgelopen maand hebben leerlingen en personeel van de CSV Veenendaal zich ingezet voor de Voedselbank.
  Steeds meer mensen kloppen aan bij de Voedselbank voor een voedselpakket. De Voedselbank helpt inmiddels al meer dan 200 huishoudens met een aanvulling op hun boodschappen. We proberen zo’n 3 – 4 maaltijden per week te kunnen verzorgen voor een compleet huishouden, waarbij we proberen te variëren met producten voor ontbijt, lunch en avondmaaltijden. De samenstelling van de huishoudens is heel divers. Naast veel alleenstaande en 1-ouder gezinnen worden ook veel gezinnen van 3 tot meerdere personen geholpen. We houden dan ook rekening met de omvang van een huishouden bij de samenstelling van de voedselpakketten.
  Veel klanten moeten het doen met minder dan 180 euro per maand aan leefgeld en de aanvragen nemen alleen maar toe.

   

  Begin maart werden er in de leerhuizen van de CSV dozen neer gezet en zo konden de leerlingen, met behulp van een inzamellijst zoveel mogelijk producten ophalen.
  Leerlingen uit een klas namen hun moeders mee naar een supermarkt, kopieerden de lijst en vroegen de klanten of ze een product van de lijst wilden kopen.
  Een andere klas nam iedere week in het mentorblok een product mee. In de personeelskamers stonden ook dozen zodat iedereen mee kon doen aan deze actie.

   

  Ook bedrijven uit Veenendaal hielpen mee. Broederij van Gent sponsorde de dozen, Kimberly Clark sponsorde drie pallets met producten, Bakker Floris sponsorde een heerlijke slagroomtaart voor de klas die de meeste producten ophaalden.

   

  Afgelopen week heeft klas 1B3 een heerlijke taart bij bakker Floris opgehaald.
  Misschien wil een andere school het stokje van ons over nemen en door gaan met de actie.