• Sponsors
 • Hulp
 • Helpen
 • Ga terug naar het nieuwsoverzicht

  Kom in actie voor de Voedselbank

  Kom in actie voor de Voedselbank

  28-11-2015

  VEENENDAAL – ‘Ook in Veenendaal leven er vele gezinnen onder de armoedegrens’, vertelt box-inn eigenaresse Tenny Fondse- den Hartog. Stichting Voedselbank Veenendaal helpt de armsten in het voorzien van de eerste levensbehoefte door het wekelijks verstrekken van 200 voedselpakketten. In de feestmaand december vragen we alle inwoners van Veenendaal om een steentje bij te dragen door houdbaar voedsel te doneren. U kunt uw donatie inleveren bij Box Inn self-storage aan de Kernreactorstraat 24A.

   

  Jaarlijks organiseert RTV (Utrecht) een inzamelingsactie onder het motto “Samen voor de Voedselbank”, met als doel zo veel mogelijk houdbaar voedsel in te zamelen. Om de actie kracht bij te zetten zijn 24 horecaondernemers, bedrijfs- en sportkantines bereid de inzamelingsactie onder de aandacht te brengen. Zij leggen in december placemats voor aan hun gasten om de voedselproblematiek bespreekbaar te maken en de voedselinzameling te stimuleren.  “Wij doen graag mee” zo reageert Simone Tak namens Restaurant & Lounge bar 3 Zussen enthousiast. En ook in de kantine van het gemeentehuis wordt er bijvoorbeeld uitgebreid aandacht besteed aan de actie. Mede dankzij de steun van verschillende lokale bedrijven, zoals Robin Energie die helpt met inzamelen en ook tekstkarren sponsort, wordt deze actie mogelijk gemaakt. Helpt u ook mee?!

   

  Inzamelingsactie houdbaar voedsel
  De gehele maand december kunnen particulieren, bijvoorbeeld samen met collega’s, buren en (sport-)vrienden, houdbaar voedsel inzamelen. Ook bedrijven kunnen een aantal kerstpakketten schenken. De producten die de Voedselbank momenteel het best kan gebruiken zijn: pot- en blikgroente, olijf- en zonnebloemolie, koffie, (zilvervlies-)rijst, pastasauzen en wasmiddelen.

   

  “Het is dus niet zo vanzelfsprekend dat iedereen voldoende te eten heeft. Schrijnend genoeg gaan ook in onze buurten kinderen met honger naar school”, zo vertelt Gert Willemsen, bestuurslid van de Voedselbank in Veenendaal. Naast het wekelijks bieden van noodhulp draagt onze Voedselbank ook graag bij aan een duurzame samenleving door overschot en overvloed aan voedsel meerwaarde te geven en verspilling tegen te gaan. Tegelijkertijd functioneert de Voedselbank als ongedwongen plek van ontmoeting om bij te dragen aan vermindering van het sociaal isolement van sommige cliënten.

   

  Laat daarom uw hart spreken en kom ook in actie! Steun de Voedselbank en doneer voedsel. Groot en klein worden van harte uitgenodigd om hun donatie af te geven bij Box Inn self-storage, Kernreactorstraat 24A te Veenendaal. Net als vorig jaar staan de deuren daar tijdens werkdagen van 09.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur weer voor u open! Klik hier voor meer informatie over deze actie.

   

  Wilt u de voedselbank ook financieel steunen? Dat kan op NL46ABNA0577889745 t.n.v. Stichting Voedselbank Veenendaal.
  Like us on Facebook: VEENENDAAL Samen voor de Voedselbank