• Sponsors
 • Hulp
 • Helpen
 • Ga terug naar het nieuwsoverzicht

  Kookboek Chefs’ Streken levert enorm bedrag op voor de voedselbanken in de regio.

  Kookboek Chefs’ Streken levert enorm bedrag op voor de voedselbanken in de regio.

  21-04-2015

  Veenendaal – Vanmiddag werd in Restaurant Brasserie Zeldzaam in Veenendaal de cheque uitgereikt aan de voedselbanken van Veenendaal, Ede en de gezamenlijke van Wageningen, Rhenen en Renkum. Het geld werd ingezameld met het kookboek “Chefs’ Streken, culinair koken met streekproducten”. Het initiatief werd genomen door JCI Veenendaal-Rijnvallei en werd een groot succes. Op de cheque stond het prachtige bedrag van €100.353,53 geschreven. Een uitzonderlijk resultaat.

   Foto: Arjan van Bruggen

   

  Puur & ambachtelijk

  Chefs’ Streken inspireert de lezer om met pure ambachtelijke streekproducten te koken en biedt recepten voor heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Zoals kalfstartaar met aardappel en knolselderij, kalfssukade met jus van stoofvlees of gekonfijte rabarber met amandelcake en boeren yoghurtijs. Chefs van diverse restaurants uit Wageningen, Veenendaal, Rhenen, Scherpenzeel, Lunteren, Elst, Ede en Bennekom delen hun favoriete gerecht in dit smaakvolle kookboek en vertellen bevlogen over hun manier van koken.

  Voedselbank

  Met de opbrengsten uit de verkoop van het boek worden de voedselbanken in de regio gesteund. Per verkocht boek kan de Voedselbank 3 gezinnen een week lang van voedsel voorzien. Met dit goede doel maakt JCI Veenendaal – Rijnvallei de cirkel rond. Enerzijds komen regionale restaurants en streekleveranciers van voedsel onder de aandacht. Anderzijds steunt zij diegene die niet of nauwelijks van deze lekkernijen kunnen genieten.

   

  Uitreiking

  Voor de uitreiking werd Restaurant Brasserie Zeldzaam gekozen. Het restaurant dient al jaren al vaste vergaderlocatie van JCI Veenendaal –Rijnvallei. Voor de uitreiking waren de initiatiefnemers en de makers van het boek aanwezig, samen met enkele vertegenwoordigers van de deelnemende restaurants en streekleveranciers. Alle deelnemers kijken terug op een zeer geslaagde actie.

   

  Interesse:
  Het boek is nog steeds te koop via de website van Chefs’ Streken www.chefsstreken.nl. Verdere inkomsten uit de verkoop van het boek zullen uiteraard gedoneerd worden aan de voedselbanken.