Ik ben Gerrie, sinds een paar maanden doe ik vrijwilligerswerk bij de kledingbank. In het verleden bracht ik altijd mijn kleding die ik niet meer gebruikte naar de kledingbank, want ik vind het een goed initiatief om andere mensen blij te maken met spullen die nog goed zijn.

Een paar jaar geleden ben ik naar de open dag van de kledingbank geweest. Ik was helemaal onder de indruk hoe netjes en mooi ze alles voor elkaar hadden. Alle kleding hing precies op maat in de rekken, alle dames-, heren- en kinderkleding bij elkaar, schoenen in kasten, sieraden mooi opgehangen enz. Heel overzichtelijk allemaal.

Toen ik een paar jaar geleden met pensioen ging en op zoek naar vrijwilligerswerk was, kwam na verloop van tijd de kledingbank weer op mijn pad. Ik werk er nu 1 middag per week en mijn taak is het helpen van de mensen in de winkel. Niet alleen het zoeken naar bepaalde kleding, maar ook luisteren naar hun verhaal. Ik vind het erg leuk om met mensen te werken en iets voor anderen te kunnen betekenen. Verder voorzie ik de poppen van nieuwe kleding. Ik zoek de kleding die binnengekomen is uit en hang deze in de rekken in de winkel.

Mijn collega’s hebben mij vanaf het begin geholpen om mij er zo snel mogelijk thuis te laten voelen. De sfeer is erg gezellig en iedereen helpt elkaar als dat nodig is.  Ik hoop dat ik hier nog lang met veel plezier kan blijven werken.

Gerrie van Noord