• Sponsors
 • Hulp
 • Helpen
 • Ga terug naar het nieuwsoverzicht

  Pop-up store ‘Weggeefwinkel’

  Pop-up store ‘Weggeefwinkel’

  12-06-2016

  Afgelopen vrijdag is samen met enkele vrijwilligers van de Voedselbank en collega’s van Beeldenstorm teruggeblikt op de prachtactie ‘Weggeefwinkel ‘ van laatst genoemd Reclamebureau. Beeldenstorm is ‘n onafhankelijk, eigenzinnig en creatief reclamebureau in Veenendaal en steunt regelmatig de plaatselijke voedselbank. Dat doen zij o.a. door het inzetten van hun doeltreffende marketing- en communicatieoplossingen en heel veel passie om met creatieve concepten als een pop-up store geld in te zamelen voor het goede doel. Vandaar nog maar eens de onderstreping van deze hartverwarmende actie door overhandiging van de cheque van ruim tweeduizend euro! Alle collega’s van Beeldenstorm die dit hebben mogelijk gemaakt worden heel erg bedankt door de Voedselbank Veenendaal. Uiteraard gaat ook heel veel dank naar iedereen die spullen hebben ingebracht om te verkopen en natuurlijk diegene die hiervoor weer een mooie geldbijdrage hebben gedoneerd.

   

  “Beeldenstorm toont net even dat stukje meer lef én inhoud”

   

  Kerst is bij uitstek een periode om iets te betekenen voor een ander. Met deze gedachte in het achterhoofd opende Pop-Up Store Veenendaal in december de ‘Weggeefwinkel’. Een winkel waar mensen spullen kunnen weggeven. En andere mensen deze spullen kunnen komen ophalen in ruil voor een donatie aan het goede doel.

  Het doel van de Weggeefwinkel is om samen met alle inwoners van Veenendaal in twee weken tijd zoveel mogelijk geld in te zamelen voor twee goede doelen, namelijk het bekende landelijke Serious Request en de lokale Voedselbank van Veenendaal.

  In de weggeefwinkel kunnen mensen spullen brengen die ze niet meer nodig hebben of niet meer gebruiken. Andere mensen kunnen deze spullen komen ophalen in ruil voor een donatie. Het idee hierachter is om niet alleen de twee goede doelen te steunen, maar ook iets voor elkaar te betekenen. Zo kunnen mensen niet alleen spullen weggeven, maar ook diensten, zoals een kookworkshop of computerhulp. Uiteraard mag ook zonder het weggeven of meenemen van spullen gedoneerd worden.