• Sponsors
 • Hulp
 • Helpen
 • Ga terug naar het nieuwsoverzicht

  Stichting Specsavers Steunt!

  Stichting Specsavers Steunt!

  15-11-2015

  Wil je alsjeblieft je stem uitbrengen op onze Kledingbank die is genomineerd voor deze actie. Je kunt dagelijks je STEM uitbrengen en dit gedurende de stemperiode max. 20 maal herhalen. Maak hier gerust gebruik van om de kans voor onze Kledingbank te vergroten.

   

  Noodhulp
  Kledingbank Veenendaal verstrekt kleding aan mensen die het zelf even niet meer redden. Zij krijgen de touwtjes financieel niet meer aan elkaar geknoopt, omdat ze van minder dan 180 euro in de maand moeten rond zien te komen. Of bijvoorbeeld een alleenstaande ouder met twee kinderen, zij halen het einde van de maand echt niet met minder dan 320 euro leefgeld. De voedselbank en kledingbank springen in zo’n financieel lastige situatie bij om in deze primaire levensbehoefte te voorzien. Als je al geen voldoende voedsel meer kunt kopen dan schiet de kleding al helemaal erbij in. Daarom mogen klanten van de kledingbank per seizoen 15 kledingstukken gratis uitzoeken.

   

  Eigen waarde
  Bij kleding draait het niet alleen om een basisbehoefte. Nee, kleding draagt ook letterlijk en figuurlijk bij aan een beter zelfbeeld! Zelfvertrouwen en een zetje in de rug om met meer energie zomaar weer eens een gesprekje met wie dan ook aan te gaan of met meer overtuiging af te stappen op een vacature. Het is mooi om te zien als klanten na een bezoekje aan ons weer dankbaar en blij naar buiten gaan.

   

  Sociaal economische waarde
  De kledingbank draagt ook bij aan een duurzame samenleving door overschot en overvloed aan kleding meerwaarde te geven door een nuttig hergebruik. Tegelijkertijd functioneert de kledingbank als ongedwongen plek van ontmoeting om bij te dragen aan vermindering van het sociaal isolement van sommige cliënten.

   

  Stemmen op de kledingbank?!
  Waarom heeft de kledingbank eigenlijk geld nodig? Dat is inderdaad een goede vraag, want we krijgen de kleding geschonken en we draaien 100% met vrijwilligers. Toch hebben we geld nodig om o.a. huur, energie en onderhoud van het gebouw te kunnen betalen. Nu we uit ons jasje groeien, zijn we ook op zoek naar extra ruimte voor opslag van kleding en dat is niet zomaar gratis geregeld. We kunnen UW STEM dus heel goed gebruiken!

   

   

  Kledingbank Veenendaal, Van harte aanbevolen