• Sponsors
 • Hulp
 • Helpen
 • Ga terug naar het nieuwsoverzicht

  Voedselinzameling in december. Oh kom er eens… doneren!

  Voedselinzameling in december. Oh kom er eens… doneren!

  01-12-2017

  In de afgelopen jaren hebben we gezien dat armoede iedereen kan overkomen. De zzp’er die een paar maanden geen opdrachten krijgt, de alleenstaande moeder die ontslagen wordt, het echtpaar dat gedwongen hun huis moet verkopen. Als alles tegenzit en je niet meer rond kunt komen, is het fijn dat de Voedselbank er is om te voorzien in de eerste levensbehoefte.

   

  Voedselbank Veenendaal bestaat bijna 5 jaar en helpt ruim 200 huishoudens wekelijks aan een voedselpakket en biedt – middels hulpverleners zoals BAC – ondersteuning bij het op de rit krijgen van de financiële situatie.

   

  Het is iedere week weer een uitdaging om een gevarieerd voedselpakket met gezonde maaltijden samen te stellen. Daarvoor heeft de Voedselbank hulp nodig van bedrijven en particulieren uit de regio. “Het uitgangspunt van de Voedselbank is om voedselverspilling te voorkomen, door overschotten te verdelen onder onze cliënten die het héél goed kunnen gebruiken”, aldus Gert Willemsen die zich als vrijwillig bestuurder inzet voor de Veenendaalse voedselbank.

   

  Verse producten worden aangeleverd door supermarkten, bakkers, groenteboeren en Stadsakkers Veenendaal. De toestroom van houdbare producten zoals rijst, pasta, olie, blikgroenten, is regelmatig ook een uitdaging. Hiervoor is er de maandelijkse voedselestafette, waarbij kerken, scholen en bedrijven elkaar “het stokje” doorgeven, nadat zij een maand lang hebben ingezameld.

   

  De decembermaand is bij uitstek een maand dat iedereen iets extra’s verdiend! Daarom krijgt iedereen in Veenendaal de gelegenheid om samen met vrienden, buren en collega’s voedsel te doneren!

   

  Na jarenlange samenwerking heeft de Voedselbank ook dit jaar Box inn benaderd om mee te werken aan een voedselinzameling. Eigenaresse Tenny Fondse-den Hartog: “uiteraard waren wij meteen enthousiast om mee te werken aan dit mooie initiatief. Zeker met de feestdagen gun je iedereen een mooie en onbezorgde tijd”. Door het ter beschikking stellen van opslagruimte en mankracht hoopt Box inn de Voedselbank wat werk uit handen te nemen en een goede ondersteuning te bieden voor een succesvolle inzameling.

   

  Om de voedselinzameling aan te moedigen, geeft Box inn aan al haar (potentiële) klanten een verhuisdoos mee. “We vragen klanten de doos weer gevuld in te leveren”, aldus Tenny. Ook op andere manieren wordt de actie onder de aandacht gebracht. Bij de ingang van supermarkten hangt een Voedselbanktas waarin de producten die gedoneerd worden, kunnen worden meegenomen naar Box inn. Restaurants doen ook mee door het gebruik van placemats met daarop de uitleg van de inzamelingsactie. D-Signmakers verzorgt i.s.m. IW4 en Kwintes de reclameborden om alle Veenendalers op te roepen komende maand iets goeds te doen voor een ander. “Veenendaal Samen voor de Voedselbank”, zo benadrukken Tenny en Gert de gezamenlijkheid van deze mooie actie.

   

  De hele maand december kan houdbaar voedsel worden afgegeven bij de receptie van Box inn. Van pakken rijst tot volledige kerstpakketten, alles wordt dankbaar ontvangen. Wekelijks wordt de opbrengst opgehaald door de Voedselbank die alle producten verwerkt in de voedselpakketten.

   

  U kunt uw donatie afgeven van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur bij de balie van Box inn, Kernreactorstraat 24a in Veenendaal. Telefoonnummer: 0318-501601.

  Voor de volledige flyer met informatie: Sinterklaas actie flyer

  Verdere info over de actie is te vinden op: Veenendaal SAMEN voor de Voedselbank

  Veenendaal zamel(t) in voor de Voedselbank!

  Wat een mooie kans Veenendaal om in december voedsel te doneren aan de Voedselbank!

  Geplaatst door Veenendaal Samen voor de Voedselbank op zondag 10 december 2017