• Sponsors
 • Hulp
 • Helpen
 • Ga terug naar het nieuwsoverzicht

  Voedselveiligheid op “GROEN”

  Voedselveiligheid op “GROEN”

  04-04-2015

  Afgelopen vrijdag hebben we als Voedselbank Veenendaal de audit voor de certificering Voedsel Veiligheid met goed gevolg afgelegd. We zijn met vlag en wimpel geslaagd, waarmee voedselveiligheid status GROEN is behaald! Een hele mooie mijlpaal die we met elkaar al binnen 1,5 jaar nadat we met onze voedselbank gestart zijn, hebben mogen bereiken. Dit had niet gekund zonder de tomeloze inzet, discipline en bovenal hartverwarmende passie en samenwerking van onze vrijwilligers.

   

  Van alle Voedselbanken hebben een kleine 20% deze certificering inmiddels gehaald. Dat maakt het extra bijzonder dat we al aan deze standaard voor voedselveiligheid voldoen. Tegelijkertijd is het niet vrijblijvend, maar is het een voorwaarde dat alle voedselbanken aantoonbaar voedselveilig werken. Om bij Voedselbank Nederland aangesloten te zijn hebben we deze certificering dus nodig. Ook zijn er – nu we gecertificeerd zijn – meer bedrijven bereidt om aan ons producten te leveren. Producenten en transporteurs steken veel geld in hun producten en verwachten dat de gehele voedselketen inclusief de Voedselbanken met zorg omgaan met de producten.

   

  We beseffen dat dit van alle vrijwilligers ook best heel wat vraagt. Zeker als het gaat om de koelketen beheersing en de schoonmaak die continue onze aandacht verdienen. Prachtig te ervaren dat ieder het belang van veilig voedsel voor onze cliënten doorleeft en met hetzelfde enthousiasme hieraan zijn of haar bijdrage wil blijven leveren. Het bestuur is dankbaar dat deze mijlpaal is behaald en kijkt met vertrouwen vooruit het niveau van voedselveiligheid ten behoeve van onze cliënten te blijven waarmaken.