• Sponsors
 • Hulp
 • Helpen
 • Ga terug naar het nieuwsoverzicht

  Wat kan wel en wat kan niet naar de Kledingbank?

  Wat kan wel en wat kan niet naar de Kledingbank?

  27-02-2019

  Met ongeveer 30 vrijwilligers wordt er binnen de Kledingbank hard gewerkt om rond de 200 huishoudens van kleding te voorzien. Achter de schermen is het elke week weer een hele klus om alle kleding uit te zoeken, te sorteren en voor onze cliënten in de winkel te hangen. Onze vrijwilligers doen dat met heel hun hart en veel liefde. Omdat wij merken dat niet altijd duidelijk is wat wel en wat niet geschikt is voor de Kledingbank, leggen wij het graag hierbij uit.

   

  Wat voor kleding kan de Kledingbank goed gebruiken?
  Vaak wordt ons gevraagd wat kunnen we inbrengen en wat is er nodig? In principe zoeken wij vooral bruikbare kleding, schoenen en textiel (denk aan handdoeken, theedoeken, beddengoed*, regen-, sport-  en zwemkleding). 

   

  Wat is bruikbaar?

  Vraag uzelf af of u het zelf nog zou dragen en of de kleding nog schoon en netjes is. Maar ook kapotte en vieze kleding, schoenen en textiel kunt u bij ons inleveren.  Dan vragen wij u wel om dit in een aparte zak te doen en daar ‘vodden’ op te schrijven. Onze vrijwilligers weten dan dat deze  zakken niet uitgezocht hoeven te worden en gelijk ons recycling proces in kunnen. En niet onnodig bekeken en gesorteerd hoeven te worden. Dat scheelt ons een heleboel werk!

   

  Dekbedden, dekens en kussen?
  Ook  beddengoed kunnen wij goed gebruiken. Vereiste is dan wel dat die artikelen praktisch nieuw moeten zijn en absoluut niet vies of kapot, dit vanuit hygiënisch oogpunt. Daarbij zijn deze producten voor ons moeilijk te recyclen.

   

  Artikelen niet geschikt voor hergebruik? Dan niet brengen bij Kledingbank

  Heeft u artikelen die niet in aanmerking komen voor hergebruik door de Kledingbank? Breng deze dan niet bij ons maar gooi deze dan bij uw huisvuil of breng dit bij het afvalstation van ACV.

   

  Alvast hartelijk dank voor uw medewerking! Wij blijven op u rekenen!

  Met een hartelijke groet,

  Team Kledingbank