Hallo, ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Erica Willemsen, ik ben getrouwd en wij hebben samen 2 zonen. Van oorsprong kom ik uit Wageningen maar ik woon het grootste gedeelte van mijn leven in Veenendaal. Een hele leuke plaats vind ik.

Toen de kledingbank begon, alweer heel wat jaren geleden, ben ik via een vriendin in contact gekomen. Ben er een tijdje tussen uit geweest en nu alweer heel wat jaren vrijwilliger. De meeste cliënten zullen mij niet kennen omdat ik er bijna altijd op dinsdagavond ben. Dan is er geen uitgifte. Mensen kunnen dan wel hun overtollige kleding komen brengen die ik dan graag in ontvangst neem.

Voordat de kleding naar boven gaat zoek ik het uit. Wat is op dat moment bruikbaar (zomer/winter) en nog goed. De rest gaat in de opslag. Dat doe ik ongeveer anderhalf uur. Dan is het tijd voor een bakkie. Als we dat op hebben ga ik nog met allerhande werkzaamheden aan de slag. Een soort van manusje van alles. Kleding ophangen/bijvullen of eruit halen noem maar op.

Ik vind het vooral belangrijk om mijn steentje bij te dragen voor mensen die het wat moeilijker hebben in deze samenleving en dat kan ik op deze manier doen. Onderling natuurlijk ook heel gezellig. De sociale contacten zijn ook belangrijk. Dat is ook een van de redenen geweest om er ooit me te beginnen toen ik naar Veenendaal verhuisde.

Groetjes,

Erica