Helga

Hallo!

Ik ben Helga, 50 jaar, ik woon samen en wij hebben een zoon van 10 jaar. En wij hebben 2 gezellige katers rondlopen thuis. Ik werk ongeveer 32 uur per week als planner en administratief medewerker. Vanaf oktober 2013 ben ik vrijwilliger bij de kledingbank in Veenendaal, eerst in de beginfase op de Hofstede, waar we wekelijks in de kantine grote dozen hadden staan om alle kleding in te sorteren. Na de opening van de Kleding- en Voedselbank konden er in de eerste week 5 gezinnen komen voor een voedselpakket en voor kleding. Gelukkig konden er snel veel meer gezinnen geholpen worden.

 

Zelf ben ik niet betrokken bij de uitgifte van de kleding, ik sorteer op dinsdagavond vaak samen met Carmen de kleding voor de dames. We kijken of de kleding bruikbaar is, of het niet kapot is en of het er nog mooi uitziet. Je wilt zelf toch ook liever wat moois aantrekken als je wat nieuws hebt, dus zo kijken wij ook naar de kleding. De kledingbank is een mooie uitstalling van kleding, waar veel vrijwilligers het zo gezellig en leuk mogelijk maken, het is bijna een echte winkel. De mensen die de hulp nodig hebben van de kledingbank mogen er ook echt winkelen en zelf uitzoeken wat bij ze past of wat ze nodig hebben.

Mijn persoonlijke motivatie is dat iedereen in de situatie kan komen waarin je extra hulp nodig hebt. Ik heb een zoon van 10 jaar, als ik dan een verhaal hoor dat een moeder zo blij is met kleding van de kledingbank omdat haar kinderen een t’ shirt over hun pyjama aantrekken omdat er geen geld is voor een trui,  of als iemand binnenkomt die niets meer heeft dan de kleding die ze op dat moment aan hebben…. Of iemand met 1 paar schoenen die kapot zijn…. dan ben ik dankbaar dat ik samen met de andere vrijwilligers kan bijdragen aan het mogelijk maken van de kledingbank.

De vrijwilligers van de kledingbank zijn een hecht team, we kletsen vaak onder het sorteren, er is ruimte om te lachen, grapjes, maar ook voor serieuze gesprekken. Als iemand even niet zo lekker in zijn of haar vel zit, dan is ruimte om je verhaal te kunnen vertellen, je doet dit niet alleen voor een ander, maar ook voor jezelf met een lach en soms met een traan….

Groeten, Helga