Jolanda RoseboomIk ben Jolanda en jullie kunnen mij zien als vrijwilliger bij de kledingbank. In oktober 2016 ben ik hier begonnen, dus ik werk hier al meer dan vijf jaar. Ik ben hier terecht gekomen toen ik een bekende (nu een collega) tegenkwam op de parkeerplaats bij een supermarkt. Ik vertelde haar dat ik opzoek was naar vrijwilligerswerk. Zij vertelde dat zij op de kledingbank werkte en er nog vrijwilligers gezocht werden. Over de kledingbank heeft zij mij meerdere verhalen verteld, waardoor ik geïnspireerd werd. Ik mocht een middag meelopen. Toen werd ik meteen door iedereen warm ontvangen en sindsdien ben ik er gebleven.

Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor de dameskleding. Hierbij krijg ik hulp van mijn collega’s. Er wordt kleding ingeleverd en dit sorteer ik. Hierbij let ik bijvoorbeeld er op dat de kleding nog goed te dragen is. Daarna wordt het op maat gehangen in de winkel en hierbij zorg ik ervoor dat dit er netjes uit ziet. Tevens help ik klanten in de winkel. Denk hierbij aan het zoeken van pyjama’s tot galajurken.

Mijn drijfveer is mensen te helpen die kleding hard nodig hebben, maar dit niet zelf niet (meer) kunnen betalen en hen te helpen met het zoeken van ‘nieuwe’ kleding. Ik vind het fijn dat ik hierbij een bijdrage aan kan leveren. Het geeft mij voldoening als ik mensen blij de winkel uit zie gaan. Ook heb ik regelmatig gesprekken met mensen die langs komen bij de kledingbank. Sommige gesprekken raken mij enorm. Door deze gesprekken heb ik geleerd dat iedereen in deze situatie terecht kan komen. Tijdens deze gesprekken vind ik het mooi dat ik een luisterend oor kan bieden.

Ik vind het fantastisch om te zien hoeveel mensen er mooie bruikbare kleding komen brengen en daarmee de medemens proberen te helpen!

Groetjes,

Jolanda Roseboom