KB-WinnieIk werk ook al heel wat jaar (net zolang als Lydia) bij de Kledingbank. Mijn drijfveer was iets te doen voor mensen die het moeilijker hebben dan ik. Behalve dat ik op die manier iets positiefs bijdraag aan de maatschappij, leert het mij ook mijn eigen problemen te relativeren.

Het leukste aan mijn werk vind ik de kans die het me geeft om iemand blij te maken. Ik ben baliemedewerkster. Vaak komen mensen binnen die, behalve dat ze kleding komen uitzoeken, hun verhaal willen vertellen. Ik vind het fijn daar tijd voor te kunnen maken en te helpen en/of te luisteren. Als ik iemand door middel van geschikte kleding of een fijn gesprek een goed gevoel kan geven dan geeft dat mij enorm veel voldoening.

Het werken in een team is bovendien heel goed voor mij als mens; ik ben graag alleen en hou van rust. Hier heb ik geleerd hoe fijn het is om samen te werken in een groep en ervaringen te delen. Soms begrijpt  cliënt niet dat wij altijd proberen mensen te helpen vanuit solidariteit. Als die persoon op zijn of haar strepen gaat staan en niet begrijpt dat we regels moeten hanteren om scheve ogen of problemen te voorkomen, dan vind ik het wel eens moeilijk om een onvriendelijke reactie los te laten en spookt dat ook thuis nog wel een poosje door in mijn hoofd. Gelukkig zijn er veel meer positieve dan negatieve ervaringen dus ben ik heel blij en dankbaar dat ik dit werk mag doen.