Update 15-12-2020

De aangekondigde lockdown van maandag 14-12-2020 heeft ook gevolgen voor onze organisatie.

De kledingbank moet helaas tot nader order haar deuren sluiten. Er zullen dus geen kledinguitgiftes plaatsvinden. Er kan nog wel kleding ingebracht worden, met de beperking dat deze buiten voor de deur moeten worden neergezet in plaats van binnen in het gebouw.

Voor de voedselbank hebben de maatregelen geen gevolgen. Deze kan open blijven. De uitgiftes kunnen gewoon door blijven gaan, uiteraard met inachtneming van onderstaande, al bestaande, regels.

 

Tijdens deze corona-crisis is de voedselvoorziening van vitaal belang. Daarom doen we er alles aan om het winkelen in de Voedselbank mogelijk te houden. Tegelijkertijd willen we zorgen voor een veilige omgeving voor vrijwilligers en cliënten. We nemen als vrijwilligers de hygiëne maatregelen die van belang zijn in acht en vragen dit ook van de cliënten. Daarnaast zijn er tijdsblokken ingesteld om de cliënten zoveel mogelijk te spreiden en niet met teveel mensen in de winkel te zijn.

Per 1 december 2020 is het verplicht om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes. Dit geldt dus ook voor de Voedselbank. Graag uw medewerking hiervoor!

Bestuur Voedselbank en Kledingbank Veenendaal

Hieronder vind u de regels die we hanteren voor het winkelen:

  • Kom op de tijd die u per mail of per app van ons heeft ontvangen!
  • Draag een mondkapje;
  • Kom alleen winkelen;
  • Houd 1,5 meter afstand;
  • Ga na afloop direct naar huis;
  • Schud geen handen;
  • Hoest en nies in de holte van uw elleboog

 

Als u last heeft van verkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts of tot de kwetsbare doelgroepen behoort, kom dan NIET naar de Voedselbank. Vraag eventueel iemand anders de boodschappen voor u te doen.