• Sponsors
 • Hulp
 • Helpen
 • Ga terug naar het nieuwsoverzicht

  Voedselvoorraad raakt op, doe mee aan de voedselestafette!

  Voedselvoorraad raakt op, doe mee aan de voedselestafette!

  03-06-2014

  Voedselvoorraad raakt op, doe mee aan de voedselestafette!

   

  In een drukke periode van opstart, verbouwing en verhuizing zijn we de afgelopen maanden als voedselbank enorm gegroeid met onze voedselnoodhulp. Inmiddels mogen we al meer dan 150 huishoudens helpen en hier zit nog groei in.

  Een primaire voorwaarde om een goede voedselbank te kunnen zijn en blijven, is dat er voldoende voedsel binnenkomt. Daar hebben we naast de voedingsbedrijven en supermarkten ook meer en meer extra inzamelingsacties voor nodig.

  Om de voedselstroom te blijven garanderen is het nodig dat particulieren in beweging komen en inzamelingsacties via bijvoorbeeld kerken, scholen en verenigingen organiseren. Ook een inzamelingsactie samen met uw collega’s op uw werk behoort wat ons betreft tot de mogelijkheden.

   

  Als voedselbank willen we, zoals dat ook elders in de regio gebeurt, graag via een voedselestafettesysteem uw hulp inroepen. Het betekent dat u met uw eigen achterban van vereniging, kerk, school of bedrijf een maand lang een inzamelingsactie organiseert.Na een maand van inzameling neemt dan een volgende deelnemende groep het stokje weer over. Zo hopen we doorlopend gedurende iedere maand een noodzakelijke aanvulling op onze voedselvoorraad te verkrijgen.

   

  Zou u, zou jij  binnen het eigen netwerk eens na willen gaan of het mogelijk is om een voedselactie op te zetten? Dit heeft natuurlijk wat voeten in de aarde, maar is ook erg leuk, brengt verbinding en komt ten goede aan de voedselbank.

  Het is de bedoeling dat u/jij deze actie zelf opzet, maar wij denken graag mee. Voor opgave van een voedselactie of nadere informatie en voorlichting kun je contact opnemen met onze relatiebeheerder Gert Willemsen, relatiebeheer@voedselbankveenendaal.nl

   

  Voor deelname kunt u deze PDF downloaden en invullen.